Tyxo.bg counter

Уважаеми клиенти,  сайта www.fitnes-bg.com има разпродажба на наши рекламни облекла от по-стари колекции.

Home Glutamine
Explode L-glutamine

Explode L-glutamine има силен антикатаболен ефект, понижава нивото на кортизола и изпълнява важна роля в поддържането на положителния азотен баланс, поддържа функциите на имунната система, черния дроб, панкреаса и др. органи.
В човешкото тяло глутамин се складира в мускулите - 60 % от свободните аминокиселини в мускулната клетка са под формата на глутамин.
Тежките тренировки изискват много глутамин, който организмът сам не може да си произведе.
Explode L-glutamine предпазва от загуба на мускулна тъкан заради тренировъчните натоварвания, стреса, заболявания.
Explode L-glutamine е основен азотен преносител и също така транспортира амоняка от една зона (мозъка, черния дроб) до друга. Голяма част от него се използва за производството в организма на един от най-важните антиоксиданти - глутатион, произвеждащ се от глутамин, цистеин и глицин.
Explode L-glutamine има значима роля в синтеза и зареждането на депата с гликоген.
Explode L-glutamine повишава нивото на хормона на растежа. Само 2 гр. от него, приети орално, повишават отделянето на хормона на растежа . Изследванията на учените доказват, че глутаминът увеличава усвояването на аминокиселините с разклонена верига (BCAA). На това се дължи мускулноизграждащият (анаболен) и мускулнопредпазващият ефект.
Explode L-glutamine е продукт за сила и маса, релеф и възстановяване. Освен това той спомага за задържането на водата вътре в мускулната клетка и така я прави обемна и свежа.
Когато глутаминовото ниво в мускулите се понижи, обемът на мускулните клетки също намалява - това е показател за ускорен катаболизъм и предвещава опасност.
Възниква важният въпрос как да се поддържа нужното ниво в мускулите?

l-glutamine


100гр

glutamine_explode


500гр

На първо място с прием на Explode L-glutamine. Ако зареждаме храносмилателния тракт и имунната система с необходимата доза глутамин, няма да се налага да посягаме на запасите му в мускулните клетки, което значи, че те ще поддържат клетъчните обеми и белтъчния метаболизъм.
След като се изяснихме ролята на глутамина остава открит въпросът каква е дневната му доза на прием. Изследванията не сочат точни дозировки за поддържане на оптималния мускулен метаболизъм, клетъчните обеми и имунната система. Много източници предлагат да се направи зареждане както при креатина. През първите 5-7 дни се вземат 4 x 5 гр Explode L-glutamine. След това преминете на два приема Explode L-glutamine дневно 5 гр. непосредствено след тренировка и 5 гр. вечер преди лягане.


Етикет:
Предназначение: подкрепя структурите на мускулатурата при физическо натоварване, увеличава мускулната маса.
Препоръчителна дневна доза: 1 мерителна лъжица от 5 g еднократен прием.
Начин на приложение: препоръчаната еднократна дневна  доза се разтваря в 250 ml. вода и се изпива.
Вкусове: неовкусен, овкусен (с вкус - Ягода за 100 грамовата опаковка)
"Да не се превишава препоръчителната дневна доза!"
"Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!"
"Да се съхранява на място, недостъпно за деца!"