Tyxo.bg counter

Уважаеми клиенти,  сайта www.fitnes-bg.com има разпродажба на наши рекламни облекла от по-стари колекции.

Home 6 Pro
6 Pro

6Pro


2000гр.

6 Pro е синергетичен протеинов комплекс.
Това е една уникална смес от шест изпитани и изключително въздействащи източника на протеини. Специално разработената формула съдържа 33,3 г протеинова матрица от суроватъчен протеин концентрат, яйчен протеин, казеин и хидролизиран колаген, соев изолат и грахов протеин изолат.

Протеиновата матрица на 6 Pro е съставена от бързо и бавно освобождаващи се протеини, което означава, че протеини от най-високо качество осигуряват постоянно и незабавно захранване с енергия на мускулите и цялото тяло. Повишеното съдържание на ВСАА и Глутамин създават невероятен аминокиселинен профил на продукта.
6 Pro не съдържа аспартам.
Всичко това превръща 6 Pro в пълноценна хранителна добавка за тежко трениращи спортисти. Целта на 6 Pro е да стимулира процеса на натрупване на мускулна маса чрез оптимално захранване на тялото с аминокиселини и без натрупване на мазнини.
6 Pro е истински агресивен протеинов бленд, проектиран за силови атлети, стремящи се към високи спортни резултати. Протеиновият комплекс 6 Pro със своята оптимално изградена формула е отличен избор не само за сериозно трениращи спортисти, а и за хора, които желаят да променят коренно физиката си.

  
Роля на видовете протеин:

Whey Protein - От всички известни храни суроватъчният протеин е най-богатият източник на Верижно Разклонени Аминокиселини (BCAA). Много изследвания и научни експерименти доказват, че протеиновият синтез може да се стимулира и без тренировки благодарение на BCAA, които изпълняват функция на азотен донор под формата на L-Аланин, превръщащ се в глюкоза, когато гликогеновите запаси са изчерпани. Следователно не е необходим прием на големи количества въглехидрати, за да се съхрани гликогена в тялото. Суроватъчният протеин съдържа перфектен аминокиселинен профил в правилната концентрация, което е гаранция за оптимални постижения. На клетъчно и на хормонално ниво организмът реагира на приема му по най - рационалния начин.


Egg Protein - Специалистите по хранене често окачествяват яйчния протеин като стандарт за качество. Яйцето съдържа всичките 8 есенциални аминокиселини, които организмът е неспособен да синтезира и поради тази причина е наложителна консумацията на белтъчни храни. Яйчният протеин е лесно разтворим и усвояем. Изключително богат е на аминокиселини, съдържащи сяра. Не съдържа лактоза и е подходящ за индивиди с лактозна нетолерантност. Поради тази причина яйцата са в основата на всяка хранителна програма за спортисти и културисти. Яйчният протеин предоставя пълен профил на незаменими аминокиселини, аминокиселини в разклонена верига (ВСАА) и глутаминова киселина.


Casein - Млечният казеин е изключително бавен за усвояване протеин. Казеиновият протеин е рН чувствителен и когато попадне в стомаха, се превръща в гъста смес. В резултат на тази реакция казеинът се разгражда и усвоява много по-бавно от суроватъчния и яйчния протеин, което го прави идеален избор за дълги периоди на гладуване. Изследвания показват, че той може да поддържа високи нива на аминокиселини в тялото в продължение на до 7 часа. По този начин мускулите се предпазват от разпад за продължителен период от време.
Млечният казеин има много добър аминокиселинен профил и съдържа всички необходими на тялото аминокиселини. Този протеин се извлича от млякото чрез ултрафилтрация, без
да се използват химикали. Това увеличава количеството биоактивни пептиди, които поддържат имунната система и увеличават мускулното нарастване.

Collagen hydrolysate - Желатиновият хидролизат е богат източник на аминокиселини, важни за изграждане на структурата на съединителната тъкан (кости, хрущял, кожа). Приемането на желатинов хидролизат играе значителна роля при лечението на хронично - дегенеративните ставни болести. При системната му употреба статусът на болката се подобрява и значително намалява нуждата от употреба на аналгетици. Желатиновият хидролизат съдейства за намаляване износването на ставите и подпомага възстановяването на ставните връзки. Той действа положително върху растежа и здравината на косата и ноктите; подобрява значително регенерацията и еластичните свойства на кожата.

Pea Protein - Граховият протеин е представител на бавните протеини. Граховият протеин има много предимства: той е лесно усвояем (изследванията показват усвояемост над 90 % ), има приятен вкус, хипоалергенен източник е на протеин, притежава много добър аминокиселинен профил и осигурява на организма пребиотици. Според световната здравна организация аминокиселинният профил на граха е много близък до идеала за човешко хранене. Липсата на мазнини прави този протеин още по-желан в спортните среди.
Граховият протеин, вложен в 6 Pro, е произведен от жълти грахови зърна Pisum sativum, а това означава още по-добро качество.

Soy Protein - За разлика от по-лошите соеви протеини от миналото, днешният соев протеин има пълен аминокиселинен профил (включително най-високите нива на аргинин) и дава идеален резултат от 1.0 по отношение на храносмилаемостта според проверената протеинова усвояемост на аминокиселината (PDCAA score) - най-точната мярка за протеините. Също така тестовете, проведени върху спортисти, потвърждават, че приемът на соев протеин показва като резултат увеличаване на чистата телесна маса, намаляване на телесните мазнини и увеличена издръжливост на умора. Соевият протеин съдейства за увеличаване на ендогенната продукция на хормона, стимулиращ щитовидната жлеза (TSH), и на тироксин, което може да ускори метаболизма на тялото за интензивно изгаряне на мазнини. Доказателствата сочат, че соевите изофлавони блокират превръщането на тестостерон в DHT, като по този начин предпазват от уголемяване на простатата и от типично мъжко оплешивяване.tablica1Препоръки за употреба:
1. Въпреки високата разтворимост на продукта използвайте шейкър или блендер.
2. Първо поставете течността ( вода, мляко ) и тогава добавете протеиновия прах.
3. Течности с много ниска температура повлияват отрицателно на разтворимостта на продукта.
4. Приготвяйте вашата протеинова напитка не-посредствено преди консумацията.

 

Етикет:
6 Pro – храна предназначена за употреба при интензивно мускулно натоварване особено при спортисти
Количество на продукта в една опаковка: 2000g
Състав на съдържанието в препоръчаната дневна доза (40g) :
протеин – 33.3g, мазнини – 1.9g, въглехидрати – 1.8g,
Е950, натурално-идентичен аромат
Енергийна стойност, за 40 g продукт /препоръчвана дневната доза/- 161 kcal.
Предназначение - при физическо натоварване за възстановяване, при оскъдно и непълноценно хранене, при спортисти на специален хранителен режим.
Препоръчвана дневна доза – 40 g, еднократен прием.
Начин на приложение - препоръчаната еднократна доза се разтваря във вода и се изпива.
Съхранение - в оригинални опаковки, на сухо и защитено от светлина място, при температура до 25o С.
Да се съхранява на място недостъпно за деца!

 

tablica2

 
 Състав Количество в доза, 40g  % от рефернтната стойност за среднодневен прием
 Протеин (суроватъчен протеин, млечен протеин,  яйчен протеин, соев протеин, грахов протеин, желатинов хидролизат) 33.3 g64
 Въглехидрати     1.8 g *
 Мазнини 1.9 g *
 Минерални соли и микроелементи 3 g *
 Енергийна  стойност, за 40g продукт  161 kcal *
 Натрий 340 mg 14
 Калий 1050 mg 30
 Калций 1280 mg 62
 Магнезий 120 mg 30
 Фосфор 200 mg 20
 Хлор 200 mg 6
 Желязо 3 mg 15
 Цинк 0.4 mg 5
 Мед 0.6 mg 30
 Хром 0.1 mg80


АМИНОКИСЕЛИНИ  КОЛИЧЕСТВО В g/100g в белтък
 Триптофан      1.5
 Валин      5.3
 Треонин      4.2
 Лизин      7.6
 Изолевцин      4.9
 Левцин     8.9
 Фенилаланин      3.9
 Метионин      2.0
 Аргинин      4.4
 Цистин      1.4
 Тирозин      3.5
 Хистидин      2.1
 Пролин      6.3
 Глутамин и негови прекурсори 16.5
 Аспартова киселина 9.0
 Серин     4.6
 Глицин      3.5
 Аланин      4.5